T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
SİVAS / SUŞEHRİ - Suşehri Fen Lisesi

GENÇLİK PROJELERİ DESTEK PROGRAMI "SPOR OKULDA" PROJESİ ONAYLANDI

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde, 2018 Yılı Gençlik Projeleri Destek Programı I. Çagrı Dönemi kapsamında okulumuz tarafından hazırlanan “SPOR OKULDA” isimli proje teklifimiz onaylandı. 


Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından onaylanan "Spor Okulda" projesini 2018-2019 öğretim yılı başında hayata geçirerek "Ekim-Aralık" ayları arasında gerçekleştirmeyi planlıyoruz.

Spor Okulda projesiyle okulumuzda egitim görmekte olan tüm öğrencilerimizin ögretmenleri gözetiminde, çeşitli sportif faaliyetler gerçekleştirmek suretiyle, saglıklı sosyal ilişkiler geliştirmeleri ve sporu sevmeleri, spor yapmayı hayatlarının bir parçası olarak görerek bunu kötü alışkanlıklardan uzak durmak için bir vesile olarak görmeleri amaçlanmaktadır.

Üniversite sınavına hazırlık gibi güçlü bir psikolojik altyapı gerektiren akademik çalışmaları desteklemek, saglıklı bir sosyal çevrede tüm olumsuz dış etkenlerden uzak bir şekilde sportif faaliyetler gerçekleştirirken aynı zamanda çeşitli etkinliklerle evrensel ve insani degerlere sahip, milli ve manevi degerlere baglı, çevreye saygılı, bilgi ve özgüven sahibi, etkin, girişimci, toplumsal aidiyet duygusu yüksek, toplumsal hayata aktif katılan, temel hak ve hürriyetlerini etkin bir biçimde kullanan, uluslararası alanda akranlarıyla rekabet edebilecek seviyede bireyler olarak, kendi potansiyellerini tam anlamıyla gerçekleştirebilecekleri imkan ve zemini oluşturmak amaçlanmaktadır. 

Sporun gençlerin hayatlarının bir parçası haline getirilmesi, gençlerin sportif etkinliklere katılımlarının artması, sportif etkinliklerin artırılması ve sevilerek yapılması amaçlanmaktadır. Bu suretle Suşehri Fen Lisesi bünyesinde Suşehri Ilçe Gençlik ve Spor Müdürlügü ve Suşehri Gençlik Merkezi Müdürlügü ile ortaklaşa çalışılarak, işbirligi geliştirilerek, sportif faaliyetler ve turnuvalar düzenlenmesi, gençlerin saglıklı yaşam ve spor alanlarında üretken çalışmalara imza atmalarının saglanması, sadece okul çevresinde degil okul dışında da faaliyetler, doga sporları yapılması, gerçekleştirilecek olan faaliyetlerle alakalı olarak çalıştay, münazara ve seminer çalışması planlanarak gençlerimizin projeye aktif katılımlarının saglanması amaçlanmaktadır.

Proje kapsamında; Tanıtım Semineri, "Spor ve Ahlak" Temalı Münazara Etkinligi, Turnuvalar, Matrak Turnuvası, Gençlik ve Doga Yürüyüşleri, Sabah Sporları, Gençlik Projeleri Destek Programı Sergisi olmak üzere toplam 7 (Yedi) ana etkinlik yapılması planlanmaktadır. Projeyi toplam 10 (on) gencimizden oluşan "Spor Okulda Grubu" yürütecektir.

Proje kapsamında gerçekleştirilecek turnuvalara, seminer ve münazara faaliyetlerine okulumuzda egitim gören tüm ögrencilerimizin katılım saglayarak egitim almaları planlanmaktadır. 

 

11-07-2018

 

 

 12-11-2017

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 11.07.2018 - Güncelleme: 11.07.2018 16:19 - Görüntülenme: 629
  Beğen | 0  kişi beğendi